Traditionele vloeren

Traditioneel parket, ook wel ambachtelijk parket, is de oudste van alle parketsoorten. Het gaat hier om massieve houten planken die op de bekende wijze in elkaars verlengde liggen. De bekendste zijn visgraat, Hongaarse punt en Bourgogne en strokenparket, wel of niet met band en bies. Dit type vloer straalt eeuwigheid uit. Dit is de vloer die je verwacht in oude grachtenpanden of statige herenhuizen. Toch is traditioneel parket nu voor iedereen bereikbaar!

Traditioneel parket is meerdere keren te schuren ,en kunnen zo een levensduur tot 100 jaar behalen. Ook zijn deze traditionele parketvloeren zeer geschikt voor toepassing op vloerverwarming, door de geringe dikte zal er weinig rendementverlies optreden. Traditioneel parket kunt u op alle denkbare manieren laten afwerken, afhankelijk van de houtsoort en uw eigen wensen. Massieve parketvloeren zijn robuust en slijtvast.

 

Zwevend parket

Een houten vloer wordt over het algemeen zwevend gelegd wanneer rekening gehouden moet worden met geluidsnormeringen. Een zwevende houten vloer kan met behulp van een speciale ondervloer een geluidsreductie van 10 decibel halen, welke geschikt is voor appartementen. Ook wanneer de houten vloer verhuisbaar moet zijn, moet de houten vloer zwevend gelegd worden. Een zwevende eiken vloer kan worden gelegd in bestaande en nieuwbouwwoningen. Ook onze verouderde houten vloeren kunnen natuurlijk zwevend gelegd worden evenals de verouderde multiplanken .

 

Laminaat

Laminaat is tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden. Met prachtige designs volgens de huidige trends, heeft al een laminaat vloer met de uitstraling van een luxe houten vloer. U heeft keuze uit een smalle of brede plank en verschillende structuren. Het voordeel van laminaat is dat het vrijwel onderhoudsvrij is. Het is een ideale vloer voor mensen die geen groot onderhoud willen en een apart design zoeken. Vraag ons naar de mogelijkheden!